19. 11. 2009

zlaty trojuhelnik + indicky ocean jako bonus

.. par set kilometru jizne pod Kalkatou jsme vystoupili z vlaku do oceanoveho letoviska Puri .. tady se pruvodce se svymi prumernymi 17 C v listopadu poradne seknul, protoze je tu prumerne tak 30 C :] .. nasli jsme pekny hotylek blizko oceanu a rybarske vesnicky a rozhodli se zustat o trochu dele .. slunce sviti, vlny radi, voda je teploucka, po plazi se prohaneji velbloudi a bohuzel i prodavaci vseho mozneho .. perly, koraly, drahokamy a dokonce i diamanty!!! .. jeden opravdu nedbytny chlapik nabizejici masaze mi nakonec zdarma masiruje nohu :] .. bohuzel jen jednu, takze zbytek dne kulham [trochu kecam :]] ..

.. neni tu ovsem jen ocean a valecka v pisku .. primo ve meste stoji obrovksky chram zasvedceny Dzogarnathovi [=Krsna], ktery je pro hindu lidicky neco jako pro krestany Vatikan .. bydli v nem Krsna a kazdy hindu sem musi trikrat za zivot na tri dny prijet .. vcera nam prozradil nas hotelier, ze v nedaleke vesnici udajne probihaji i lidske obeti!!! ..

.. dalsi atrakci je nedaleke jezero Chilika o rozloze 1100 km2, kde udajne ziji delfini a prezimovavaji ptaci z pulky asie .. my behem sestihodinoveho vyletu lodi videli z tohoto mnozstvi delfinu jen kus hlavy, tri hrbety a pul ocasu .. ptaci jeste asi nekde litaji a o zimu se nestaraji .. hlucnym motorem jsme ovsem vyplasili velke mnozstvi bilych a cervenych krabu, kteri si to pekelnou rychlosti pelasili do svych piskovych der .. za 500 rupek atrakce velika :] ..

.. nejlepsim dopravnim prostredkem na kratke vzdalenosti se osvedcilo kolo .. za 40 rupek na den jsme si dve pujcili a rozjeli se do vnitrozemi omrknout vesnicky, kde vyrabeji ruzne zajimave vecicky .. napr. rytiny na bananove listy, malby na hedvabi, ornamentalni kamenictvi apod. .. kazda vesnice ma svou specializaci .. cesta byla prijemna, jelikoz Urisa nedisponuje v teto oblasti vetsim kopcem nez je prikop u cesty :] ..

.. slunecni chram v Konaraku nas ohromil krasnou tesanou texturou .. zvirata, kyticky, eroticke vyjevy [udajne slouzici jako navod, jak zvisit populaci v Urise] ..

.. zitra mame v planu posledni vrchol zlateho trojuhelniku - Bubenesvar .. spousta chramu .. opet :] ..

Žádné komentáře: