22. 9. 2009

den za dnem .. 77x

.. priblizil se den odletu naseho vytouzeneho vyletu a tady je nacrtek nasich planu .. abyste tusili, kde ze to budeme pobihat, a abyste mohli popripade prstem na mape pobihat s nami :)) ..

.. startujeme v patek 25.9. o pulnoci busem do Mnichova .. tam si dukladne prohlidneme letiste a v sobotu v poledne odlitame do Helsinek .. moc se neohrejeme a pokracujeme do Delhi .. zaverecny let do Kathmandu startuje v nedeli dopoledne ..

.. nasledovat bude drobna 2-3 denni aklimatizace spolu se zarizovani povoleni do hor, smeny penez, dokoupeni nekolika nutnych veci .. s Kathmandu pak odjizdime busem smerem do hor do vesnicky Jiri, kde silnice konci a pak uz hura batoh na zada a po svych! :) .. zdolame nekolik kopcu a udoli a za cca 7-8 dni dorazime do Lukly .. pokracovani uz bude jen nahoru .. Namche Bazar (3.500 m), Tengboche (3.860 m) - buddhisticky klaster, Pheriche (4.270 m), Gorak Sheep (5.200m), Kala Pattar (5.545m), zpet pres sedlo Cho-la Pass (5.300m), udoli Gokyo, hora Gokyo (5.360m), navrat do Namche Bazar, Lukla a odlet z Lukly do Kathmandu ..

.. cely tenhle trek nam bude trvat cca mesic .. je tam par aklimatizacnich dnu pri ceste nahoru, dale pak se v Lukle obcas ceka na let (kvuli pocasi) .. mame tam ale jeste moznost dalsich kratounkych vyletu do postranich udoli (1-2 dny), nudit se nebudem :) ..

.. v Kathmandu si dame oddych a omrkneme par nepalskych mestecek a chramu smerem na zapad .. plus prirodni rezervaci Chitawan (bude-li chut) - tady ma byt hodne slonu (indickych samozrejme :)), tygri, nosorozci apod ..

.. az se Nepalu nabazime, preletame z Kathmandu primo na vychod do mesta Bhadrapur (neni namalovano na mape), coz je mesto pobliz hranicniho prechodu Kakarbhitta (je namalovano mape) .. nasledovat bude Zapadni Bengalsko - Silliguri a hlavne Darjeeling (ano, bude tam rust spooousta caje :)) .. pozn. pro mamku - nejedna se o Pigi caj :)) .. do Darjeelingu prijedeme malym historickym vlackem klikaticim se po horskych stranich s cajovymi plantazemi a vyhledem na Himalaje (tentokrate z vychodni strany) a mistni nejvyssi horu Kancendzengu (jedna z tech nad 8 km) .. budeme-li jeste mit chut chodit s baglem na zadech, vyrazime na mensi trek (cca 5 dni) prave s vyhledem na vychodni stranu nepalu .. uz to ale nebude tak vysoko .. max. 3.500m ..

.. vyridime si povoleni ke vstupu do byvaleho kralovstvi Sikkim a vyrazime na sever .. Gantok a treti nejvyznamejsi buddhisticky klaster na svete - Rumtek .. takze spis lazo plazo, odpocivani, ocumovani, ochutnavani buddhismu ..

.. az to vsechno vstrebame (cca 14 dni) vyrazime na jih .. a tady jsou plany dost otevrene .. urcite chceme videt Varanasi a BodhGayu a Patnu .. dal tam mame dve varianty .. bud na jih pres Kalkatu do Puri a okolnich mest .. nebo pojedeme dal do stredni Indie do Sanchi, Orcha atd. .. na oba vylety nam cas asi nezbyde, rozhodnuti nechame az na tamni nalade ..

.. poslednim dulezitym bodem je dostat se vcas do Delhi a chytit letadlo :) .. urcite si nechame nejaky ten den i na prohlidku mesta .. odlet je zakoupen na 11.12. .. zpet opet Helsinki, Mnichov, a bus do Prahy .. doma bychom meli byt 12.12. v pet hodin rano .. tak Vam vsem pak brnkenem, jo? :)) ..

.. tak nam drzte palce a v prosinci se tesime navidenou!!! :) ..




Žádné komentáře: