2. 12. 2009

proti proudu Gangy

.. odjezd z Varanasi byl dosti vesely .. do naseho a vedlejsiho kupe [normalne pro osm osob] se namackalo asi 40 indianu, kteri meli koupeny tri lehatka .. sedeli proste vsude a chvilema dost jednoduse prervavali jinak celkem silny hluk koleji :] .. nastesti to byla kratka navstevicka a za dve hodky zase za doprovodu siren vychazejicich ze vsech jejich hrdel vypochodovali z vlaku ven .. bylo prave pul druhe rano, ale indiani moc vyrazu "ohled na druhe" nerozumi :[ ..

.. dalsi zastavkou na trati bylo mestecko Kadzuraho, kde jsou nejzachovalejsi tisic let stary kamenny chramy s neuveritelnou detailni ornamentalni vyzdobou .. kamasutra, ale taky spousta slonu, prasatek, velbloudu, bojovniku atd. .. jednu cast jsme projeli na kole z pujcovny, ktera mela na vyvesnim stite cesky napis: "nejlepsi kola ve meste", coz me uchvatilo :] .. vetsinou netusi ani, ze nejaka ceska republika existuje ..

.. vesnicka Orcha nam byla doporucena na posledni chvili a rozhodne stoji za to .. v pruvodci ji moc nerozebiraji, ale koncentrace palacu a pevnosti ukrytych v mistni dzungli nas prakvapila a poradne nadchla .. vecer se na jeden z nejvyssich sletavaji supi .. a jsou proste obrovsti!!! .. obecne musim rict, ze tolik krasnych a barevnych ptaku a motylu jsem v Evrope nevidela ..

Žádné komentáře: