4. 11. 2009

Sikkimske kralovstvi

.. prelet z Kathmandu na hranice byl bajecny!!! .. leti se totiz podel Himalaje a tak kdyz mate stesti na pocasi [tak jako my], muzete videt proste vsechno!!! .. Langdang, Khumbu i Kancencangu .. Sagarmatha konecne vypada jako nejvyssi hora sveta, protoze jinak porad odnekud vykukuje a tvari se spis jako mladsi bracha nejake sedmitisicovky :] ..

.. pristali jsme na prtavem letisti v Bhadrapuru na jihovychodu do dost velkeho vedra 38 stupnu a cestou z letadlovych schudku odhazovali teple obleceni .. prejezd na hranice a z hranic do Indickeho Silliguri jsme absolvovali sharovanym jeepem .. silnice tu maji nastesti v o moc lepsim stavu nez silene Kathmandu ..

.. protoze jsme nezvladli vcas zabookovat sedadla v toy vlacku smer Darjeeling, zmenili jsme trochu plany a po dost krusne noci a asi 300 komarich stipancu rano vyrazili smer kralovstvi Sikkim .. kralovstvi to tedy bohuzel uz neni, nedavno je pohltila Indie [porad lepsi nez Cina] .. pri prijezdu do hlavniho mesta Gantoku mate pocit, ze jste se nejakym kouzlem ocitli v cistem primorskem evropskem letovisku .. slunce, teplo, cisto!, chodniky!, kanalizace!, odpadkove kose!, pevne ceny! .. chybi uz jen to more a prebyvaji okolni hory :] .. rika se mu Svycarsko vychodu a je to jedna z nebohatsich casti Indie .. v nasem pruvodci pisou, ze nejlepsi doba k navsteve je listopad .. a v tomhle se zarucene nesekli .. 31.10. je totiz zatazeno a slibovany vyhled na Kancencangu se otevira mezi mrackama jen na par minut .. zato prvni listopadovy den je obloha jak vymetena a hory zari cely den :] .. dukladne jsme prozkoumali Gantok, absolvovali jednodenni vylet do hor na severu ke klasteru Phodong a dvoudenni vylet do klastera Rumtek, coz je moc dulezity klaster, protoze tu sidli 17. karmapa [bohuzel se nam neukazal] .. zasvedceni budou vedet a urcite oceni :] ..

.. jelikoz tu po monzunu zacina druhe jaro, vsechno kvete .. kytky kolem cest, zahrady .. probehl i prvolistopadovy polibek pod rozkvetlou tresni :] .. a u klastera Phodong jsme videli spoustu divoce roztoucich orchideji!!! .. no krasa! ..

.. vychodni Sikkim jsme uz opustili a vcera dorazili do Pellingu, coz je mestecko na zapade u nepalskych hranic primo pod Kancencangou, kterou se kochame primo z postele hoteloveho pokoje :] .. planujeme tu chvili pobyt, navstivit okolni klastery, jezera, vodopady, kanony a za cca pet dni se presuneme jizneji do Darjeelingu ochutnat nejaky ten caj ..

.. tak zase za par dni napoctenou!!! ..

Žádné komentáře: